Ylang Ylang Esansiyel Yağı Nedir?

Ylang ylang esansiyel yağının sağlık yararları, bir antidepresan, antiseborik, antiseptik, afrodizyak, sinir ve sedatif madde olarak özelliklerine bağlanabilir. Yüksek tansiyonu düşürmek için de kullanılır.

Bu esansiyel yağ, çok yakın zamana kadar çokça bilinmemekle birlikte, binlerce kozmetik ürün ve reklamlarının küresel medyayı sular altında bırakmasıyla kısa sürede bir ev ismi ve aromaterapistlerin gözdesi haline geldi.

Ylang Ylang Esansiyel Yağı Nedir?

Ylang-ylang esansiyel yağı Cananga odorata bilimsel ismini taşıyan ve Endonezya, Filipinler gibi bazı Asya ve Güney Pasifik Adaları’nın yağmur ormanlarında yaygın olarak bulunan ylang-ylang ağacının taze çiçeklerinin buhar damıtılmasıyla ekstrakte edilir.

Ylang-ylang esansiyel yağının ana bileşenleri, tümü aroma ve tıbbi katkı sağlayan benzil asetat, benzil benzoat, linalol, karyofillen, geranil asetat, metil benzoat, p-kresil metil eter ve seskiterpenler olarak bilinen diğer bileşenlerdir.

Çok hoş ve hassas kokusu nedeniyle parfüm ve aromaterapi uygulamalarında yaygın kullanımı ile birlikte ylang-ylang esansiyel yağı çeşitli tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır.

Ylang-ylang nedir?

Ylang-ylang, Endonezya’ya özgü bir ağaç ismidir ancak birçok tropikal bölgede doğallaştırılmıştır. Ağaç, çok hoş bir aroması olan çiçekleri ve bir dizi tıbbi faydaya bağlı güçlü bir esansiyel yağı ile özellikle ünlüdür. Esansiyel yağı, antioksidanları, seskiterpenleri ve onu bu kadar güçlü yapan diğer organik bileşikler için çok aranır.

Ylang-ylang nasıl kokuyor?

Ylang-ylang kokusu oldukça eşsiz ve güçlüdür, bu yüzden bu tropikal çiçek bu kadar çok parfüm ve kozmetik ürüne sahiptir. Kokusu hafifçe çiçeklenir, bu nedenle öncelikle kadın güzellik ürünlerinde kullanılır, ancak aynı zamanda erkeklerin kişisel bakım ürünlerinde bir orta nota olarak çalışır.

Ylang-ylang yağı nasıl kullanılır?

Ylang-ylang yağı genellikle aromatik ve rahatlatıcı bir emmek için banyo suyu ile karıştırılabilir. Genellikle taşıyıcı yağlarla karıştırılır ve saçları ve saç derisine masaj yapılarak güç ve görünümleri artırılır.  Ayrıca bir buhar banyosuna karıştırılabilir ve stresin giderilmesi için solunabilir. Ylang-ylang ağacının preslenmiş çiçekleri de tatlandırıcı bir çay olarak tüketilebilir.


Paylaşmak güzeldir...